De logopedisten

 

Ellen van Stigt

 

Mijn naam is Ellen van Stigt (1969). Ik ben opgegroeid op het Groningse platteland.In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Logopedie en Akoepedie in Groningen.

Ik heb mijn man ontmoet tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Door hem ben ik in Alphen aan den Rijn terecht gekomen. Samen hebben wij twee, inmiddels volwassen kinderen.
In 2006 kreeg ik de kans om een deel van deze logopediepraktijk over te nemen.

Ik begeleid hoofdzakelijk kinderen met stoornissen op het gebied van articulatie, taalontwikkeling, afwijkend mondgedrag (OMFT) en lees- en/of spellingproblemen.
Kinderen worden zoveel mogelijk in aanwezigheid van de ouders behandeld. Overleg op school  behoort tot de mogelijkheden.

Als gecertificeerd en geregistreerd dyslexiebehandelaar kan ik uw kind een solide lees- en/of spellingtraining bieden, gebaseerd op moderne evidence-based inzichten en best-practice methoden, die ook kunnen worden ingezet op school.

Ook een gedegen voorschotbenadering, die uw kind voorbereidt op het aanvankelijk leren lezen en spellen in groep 3, is mogelijk binnen onze praktijk.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar: ellen@logopedieaquarijn.nl

https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/mijnkp/pagina/kpsticker.aspx?Id=9EBA6943-1819-45F0-B44D-775C2247BEDB

 

Carin de Vries

Ik ben Carin de Vries. Sinds januari 2011 ben ik werkzaam in deze praktijk. Hiervoor heb ik gewerkt in het Speciaal Basisonderwijs en bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. De afwisseling en de diversiteit van het werk in een vrijgevestigde praktijk boeit mij enorm. Door mijn vorige werkplek heb ik ervaring met Totale Communicatie. Dit houdt in dat ik in staat ben om passende communicatievormen te vinden en in te zetten om de communicatie op gang te brengen of te verbeteren. U kunt ook bij mij terecht voor OroMyoFunctionele Therapie (OMFT). De verwijzing hiervoor gaat meestal via de tandarts of orthodontist. Verder heb ik de cursus Logopedie bij downsyndroom gedaan (www.logopediebijdownsyndroom.nl)Inmiddels heb ik ook ervaring met de behandeling van jonge kinderen met Down. Tevens ben ik geregistreerd preverbaal logopedist. Op dinsdag en woensdag ben ik aanwezig in de praktijk. Voor aan huisbehandelingen ben ik ook op maandag beschikbaar.
 
 

Naast mijn werk als logopedist, ben ik gezinshuisouder en zorg voor drie niet-eigen kinderen en heb ik samen met mijn man vier kinderen.    carin@logopedieaquarijn.nl

Kelly van der Maas

Ik ben Kelly van der Maas. Sinds 2019 ben ik werkzaam in deze praktijk. Vanaf januari 2021 ben ik praktijkhouder van een deel van deze praktijk.

Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring op gedaan met verschillende doelgroepen. Zo heb ik stage gelopen bij  een instelling voor  verstandelijk gehandicapten. Hier heb ik ervaring op gedaan met Totale communicatie. Dit houdt in dat ik in staat ben om passende communicatievormen te vinden en in te zetten om de communicatie op gang te brengen of te verbeteren. Daarnaast heb ik ervaring met het behandelen van kinderen en volwassen met Downsyndroom. In 2020 heb ik een cursus Leespraat gevolgd.

Verder heb ik de minor NGT gevolgd op de Hogeschool Utrecht. Hier heb ik geleerd te communiceren door middel van gebaren.

Daarnaast heb ik ervaring in het behandelen van kinderen met problemen in de taal/spraakontwikkeling en van kinderen met afwijkend mondgedrag en/of interdentale spraak.

U kunt ook bij mij terecht voor behandeling van adem- en stemproblematiek.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: kelly@logopedieaquarijn.nl


https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/pagina/kpsticker.aspx?Id=6E67CFC4-AEC7-4F15-B855-1804FFB3BDDA