De logopedisten

 

Ellen van Stigt

 

Mijn naam is Ellen van Stigt (1969). Ik ben opgegroeid op het Groningse platteland.In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Logopedie en Akoepedie in Groningen.

Ik heb mijn man ontmoet tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Door hem ben ik in Alphen aan den Rijn terecht gekomen. Samen hebben wij twee, inmiddels volwassen kinderen.
In 2006 kreeg ik de kans om een deel van deze logopediepraktijk over te nemen.

Ik begeleid hoofdzakelijk kinderen met stoornissen op het gebied van articulatie, taalontwikkeling, afwijkend mondgedrag (OMFT) en lees- en/of spellingproblemen.
Kinderen worden zoveel mogelijk in aanwezigheid van de ouders behandeld. Overleg op school  behoort tot de mogelijkheden.

Als gecertificeerd en geregistreerd dyslexiebehandelaar kan ik uw kind een solide lees- en/of spellingtraining bieden, gebaseerd op moderne evidence-based inzichten en best-practice methoden, die ook kunnen worden ingezet op school.

Ook een gedegen voorschotbenadering, die uw kind voorbereidt op het aanvankelijk leren lezen en spellen in groep 3, is mogelijk binnen onze praktijk.

 

Dog Assisted Intervention (DAI)

Dieren hebben een positieve invloed op het welbevinden van een kind. Dieren oordelen niet en zorgen voor ontspanning en rust. Daarmee kunnen dieren een ondersteunende rol spelen tijdens de logopedie.  Met name bij onzekere kinderen, kinderen met aandacht- & concentratieproblemen of kinderen met een vorm van ASS kan de hulp van een dier een waardevolle toevoeging zijn binnen de begeleiding.

Dit is Djuna, een nova scotia duck tolling retriever ( toller) van 9 maanden (07-11-2022).

 

 

 

 

In september 2023 starten wij met de opleiding DAI-basis. Na het afronden hiervan kan Djuna worden ingezet om samen met de logopedist en het kind te werken aan een doel binnen de therapie. De komende tijd zal ze aanwezig zijn op maandag- en dinsdagmiddag.

In de praktijkruimte staat een ruime bench, waar Djuna een veilige rustplek heeft. Bij de deur naar de praktijkruimte is een veiligheidshekje geplaatst. Hierdoor is het mee naar binnen nemen van een kinderwagen niet mogelijk. Deze kan in de wachtkamer worden geparkeerd.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: ellen@logopedieaquarijn.nl

https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/mijnkp/pagina/kpsticker.aspx?Id=9EBA6943-1819-45F0-B44D-775C2247BEDB

 

 

 

Kelly Brem-van der Maas

Ik ben Kelly Brem- van der Maas. Sinds 2019 ben ik werkzaam in deze praktijk. Vanaf januari 2021 ben ik praktijkhouder van een deel van de praktijk.

 

Ik behandel voornamelijk kinderen en volwassenen met spraak- taalproblematiek. 

Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring op gedaan met verschillende doelgroepen. Zo heb ik stage gelopen bij  een instelling voor  verstandelijk gehandicapten. Hier heb ik ervaring op gedaan met Totale communicatie. Dit houdt in dat ik in staat ben om passende communicatievormen te vinden en in te zetten om de communicatie op gang te brengen of te verbeteren. 

Verder heb ik de minor NGT gevolgd op de Hogeschool Utrecht. Hier heb ik geleerd te communiceren door middel van gebaren.

Sinds 2022 ben ik lid van Parkinsonnet. Ik ben gespecialiseerd het in begeleiden van mensen met spraak/taal/slikproblematiek door de ziekt van Parkinson. Ik behandel zowel aan huis als in de praktijk. U kunt voor mij ook terecht voor stoornisgerichte therapie bij neurologische spraak/taalstoornissen zoals dysarthrie of afasie.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar: kelly@logopedieaquarijn.nl

 

https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/mijn-kp/sticker-frame/99105250391/person/6e67cfc4-aec7-4f15-b855-1804ffb3bdda