De logopedisten

Ellen van Stigt

Mijn naam is Ellen van Stigt. Ik ben opgegroeid op het Groningse platteland. Ik ben in 1992 afgestudeerd aan de Academie voor Logopedie en Foniatrie in Groningen. Ik heb mijn man ontmoet tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Door hem ben ik in Alphen a/d Rijn terecht gekomen. Inmiddels ben ik moeder van een dochter en een zoon.

In 2006 kreeg ik de kans om een deel van deze logopediepraktijk over te nemen. Een overleg op school behoort ook tot de mogelijkheden.

Ik begeleid kinderen en volwassenen met lichte tot (zeer) ernstige stoornissen op het gebied van spraak, taal, afwijkende mondgewoonten en kinderen met dyslexie. Sinds 2014 ben ik dyslexiespecialist. Kinderen worden zoveel mogelijk behandeld in aanwezigheid van een ouder.

Lees- en spellingmoeilijkheden/dyslexie:

Als gecertificeerd en geregistreerd dyslexiebehandelaar kan ik uw kind een solide lees- en spellingtraining bieden, gebaseerd op moderne evidence-based inzichten en best-practice methoden die ook kunnen worden ingezet op school. Ook een gedegen voorschotbenadering, die uw kind voorbereidt op het aanvangend lezen en spellen in groep 3, behoort tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: ellen@logopedieaquarijn.nl

https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/mijnkp/pagina/kpsticker.aspx?Id=9EBA6943-1819-45F0-B44D-775C2247BEDB

Carin de Vries

Ik ben Carin de Vries. Sinds januari 2011 ben ik werkzaam in deze praktijk. Hiervoor heb ik gewerkt in het Speciaal Basisonderwijs en bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. De afwisseling en de diversiteit van het werk in een vrijgevestigde praktijk boeit mij enorm. Door mijn vorige werkplek heb ik ervaring met Totale Communicatie. Dit houdt in dat ik in staat ben om passende communicatievormen te vinden en in te zetten om de communicatie op gang te brengen of te verbeteren. U kunt ook bij mij terecht voor OroMyoFunctionele Therapie (OMFT). De verwijzing hiervoor gaat meestal via de tandarts of orthodontist. Verder heb ik de cursus Logopedie bij downsyndroom gedaan (www.logopediebijdownsyndroom.nl)Inmiddels heb ik ook ervaring met de behandeling van jonge kinderen met Down. Tevens ben ik geregistreerd preverbaal logopedist. Op dinsdag en woensdag ben ik aanwezig in de praktijk. Voor aan huisbehandelingen ben ik ook op maandag beschikbaar.
 
 

Naast mijn werk als logopedist, ben ik gezinshuisouder en zorg voor drie niet-eigen kinderen en heb ik samen met mijn man vier kinderen.    carin@logopedieaquarijn.nl